Presarii


Pentru cine nu stie, ani de zile am lucrat in mass-media… mai mult televiziune dar si presa scrisa. In tot acest timp nu mi-am lasat deoparte hobby-urile si am tot scris. Am de gand sa ma reapuc de presa si sa ma angajez undeva… Nu stiu inca unde, dar o sa caut.

Temerile mele sunt destul de multe si diverse. Imi e teama ca voi fi obligat sa scriu dupa cum mi se canta, imi e teama ca va trebui sa scriu numai despre babe violate, orgii sexuale si „cocalari si pitzipoance” plus alte subiecte la moda. Am retineri asupra colectivului si a profesionalismului celor care formeaza redactiile. Sunt scarbit de angajatorii din presa care nu-si respecta angajatii (sunt patit) si imi este oarecum teama de cum ma voi integra intr-un nou colectiv.

De cand am trecut de partea cealalta a baricadei si eu nu mai pun intrebari ci doar sunt intervievat, am dat peste o groaza de specimene din presa locala si centrala care cu siguranta s-ar fi descurcat mult mai bine intr-un cu totul alt domeniu. Am fost pus de nenumarate ori in ipostaze jenante sa ofer informatii elementare de cultura generala, sa dau explicatii de cum se redacteaza un material sau chiar rugat sa scriu eu materialul si sa-l dau spre publicare, evident cu numele lor 🙂 Toate astea ma fac sa-mi pierd credibilitatea in mass-media si sa am retineri fata de profesionalismul din presa romaneasca.

Verificandu-mi e-mailul de la organizatie, citesc astazi (fara sa dau nume):

„Buna ziua,sunt o jurnalista in practica la un ziar local,sper sa nu deranjeze e-mail-ul meu,dar am vazut ca ati abordat subiectul despre Naomi ca a intrat la Mamaia,insa nu pot gasi nici o informatie despre viata ei personala.Daca nu ar fii un prea mare deranj sa-mi raspundeti la acest email,in cazul in care stiti informatii folositoare, va multumesc mult.Sa aveti un week-end mai bun decat cel visat!:)”

Apreciez ca saraca fata a fost sincera. Dar nu inteleg cum poti sa fii jurnalist si sa nu stii sa folosesti „Google”. Cu un simplu search ar fi aflat enorm de multe despre Naomi. Trebuia sa se gandeasca la asta inainte sa se apuce de meserie. Am ales sa nu-i raspund. Imi este jena.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: